SAMSKI DOM NASPROTI BTC-ja

SAMSKI DOM NASPROTI BTC-ja

O nas

Smo podjetje Astan d.o.o., s sedežem na Šmartinski csti 135B (od 04.03.2015 Kovačičevi ulici 19) v Ljubljani, v enem izmed dveh objektov nastanitvenega centra, ki ju ponujamo za nastanitev. Drugi objekt je na naslovu Šmartinska cesta 135C (od 04.03.2015 Kovačičeva ulica 21). Razpolagamo še z manjšim samostojnim objektom na Šmartinski cesti 135A (od 04.03.2015 Kovačičevi ulici 23), kjer je tudi možna nastanitev. Vsi trije objekti so v neposredni bližini, tvorijo nastanitveni kompleks.

Vsem, ki potrebujete tovrstno obliko nastanitve in vam naš ambient ustreza, ponujamo primerne pogoje bivanja v večinoma 4-posteljnih sobah velikosti 20 m2. Nekaj sob je 3-posteljnih, samskih in 2-posteljnih sob nimamo. Sanitarije, umivalnice in tuši so v souporabi, v sobah jih ni. Vsako nadstropje ima prostor za pripravo hrane, kjer si lahko vsakdo, ki ima svojo posodo, pripravlja obroke. Priprava hrane v sobah je skladno z veljavno zakonodajo in našim hišnim redom prepovedana, prav tako kajenje. Sobe nimajo TV in hladilnika, kabelske televizije prav tako ne. Od tehničnih predmetov imate v sobi lahko hladilnik, TV, radio, računalnik, likalnik in pripomočke za osebno urejanje. Vsi navedeni tehnični artikli morajo biti brezhibni, pred vnosom v objekt jih je potrebno prijaviti, prav tako jih mora vsakdo ob zapustitvi nastanitvenega centra odnesti s seboj. Vsaka oseba, ki zapusti naš nastanitveni center, mora s seboj odnesti vse svoje stvari ter prostor zapustiti tak, kot je bil pred njeno nastanitvijo. Morebitno povzročeno škodo se z zapisnikom evidentira, povzročitelj jo mora sanirati oziroma poravnati.

Osebe morajo biti samostojne. Alkoholiki in osebe s kakršno koli drugo odvisnostjo, neurejene osebe ipd. se ne morejo nastaniti pri nas, ker bi lahko motile druge nastanjene osebe. Vsi skupaj se moramo obnašati skladno z normativi družbe v kateri živimo. Le tako lahko zagotovimo prijetno sobivanje v našem nastanitvenem centru.

Vabljeni ste, da se osebno zglasite pri nas v dveh terminih uradnih ur vsak delovnik od ponedeljka do petka:
  • dopoldan: 08.00h – 12.00h,
  • popoldan: 16.00h – 20.00h.

V zgoraj navedenih terminih se, če bo izvedljivo glede predpisov in našega hišnega reda, lahko dogovorite za morebitno nastanitev tudi po 20-i uri, prav tako za nastanitev s prihodom med (pred) vikendom, vendar za slednjo vsaj en dan prej (četrtek) za kratkoročno in najkasneje v petek dopoldan za dolgoročno nastanitev. Med prazniki je nastanitev mogoča le, če nas nekaj dni prej kontaktirate in če smo lahko fizično prisotni, da lahko pravno-formalno vse uredimo glede prijave, vendar samo v zvezi dolgoročne nastanitve.

Spoštovati je potrebno hišni red, s katerim je vsak seznanjen ob prihodu, viden je tudi po vsem objektu. Zaradi kršitev hišnega reda se lahko avtomatsko izgubi pravica do nastanitve, brez izdaje dobropisov in vračila neizkoriščene plačane nastanitve. KOT HUJŠA KRŠITEV HIŠNEGA REDA SE ŠTEJE OMOGOČANJE BIVANJA NEPRIJAVLJENIM OSEBAM!

POMEMBNO OPOZORILO IN POJASNILO V ZVEZI MOREBITNE PRIJAVE STALNEGA PREBIVALIŠČA:

Nihče, ki pri nas ni nastanjen, ne more imeti na našem naslovu prijave stalnega prebivališča - "fiktivnih" stalnih prijav ni. Samo nastanjena oseba ima lahko status, kolikor imamo zasedenih postelj, toliko je lahko nastanitvenih statusov. Vsak je prijavljen na policiji, za tiste, ki imajo dovoljenje za prebivanje v Sloveniji, moramo v treh dneh poslati na upravno enoto vlogo za prijavo začasnega prebivališča. Prijavo stalnega prebivališča ima lahko nastanjena oseba z našo pisno privolitvijo, kjer se individualno odločamo glede na čas bivanja pri nas, zanesljivost in kontinuiteto, poslovno strategijo v določenem časovnem obdobju, preteklost, če je za osebo morebiti drugje sprožen postopek ugotavljanja dejanskega stalnega prebivališča, živi pa pri nas, se pravi, da obstaja velika verjetnost, da se bo enako ponovilo tudi pri nas ..., zato nihče ne more pogojevati nastanitve pri nas z izdajo dovoljenja za prijavo stalnega prebivališča, četudi ima v tem trenutku samo pri nas prijavljeno začasno prebivališče. Predvsem tu mislimo na osebe, ki so pri nas v tranzitu, dokler pač imajo v bližini delovno mesto. Skoraj vsakomur, ki je pri nas dolgoročno nastanjen in ni tranzitni gost, smo dovoljenje izdali. Če komur koli navedeno ne ustreza, ne potrebuje biti nastanjen pri nas, velja tudi za dolgoročno nastanjene, katerim ob pridobitvi dovoljenja za stalno prebivanje v Sloveniji, zaradi enega od naštetih razlogov ne bi izdali dovoljenja za prijavo stalnega prebivališča na našem naslovu, ne glede na dotedanji čas bivanja pri nas. Vsaka oseba je ob nastanitvi o tem obveščena. Tudi na tak način med drugim poizkušamo zmanjšati možnost zlorabe statusa stalnega prebivališča, saj večina oseb, namesto, da bi ob odhodu v zakonskem roku in z dogovorom in upoštevanjem le-tega z nami, prijavili stalno prebivališče drugje, tega ne storijo in upajo, da bo za njih čim kasneje sprožen postopek ugotavljanja dejanskega stalnega prebivališča. Tak postopek pa lahko traja tudi do enega leta, vemo iz izkušenj, ves čas postopka pa ima oseba še vedno urejen status stalnega prebivališča na našem naslovu, čeprav ni več pri nas nastanjena in ne plačuje nastanitve, zanjo moramo shranjevati pošto ...